Încearcă să vezi ce e mai bun în oameni

Unele persoane pot fi foarte nesuferite uneori. Poate ai un şef foarte comod care nu poate să îşi cumpere singur un pachet de ţigări. Sau poate ai o verişoară mai vorbăreaţă, de-ţi vine să îţi iei zborul când o auzi... Ori poate cunoşti o doamnă care nu ştie să zică mulţumesc sau te rog.
Da, pe moment poate fi foarte frustant. În loc să cobori toţi sfinţii din cer, gândeşte-te aşa: persoanele astea sunt tare nefericite in adâncul sufletului lor. De ce?

O persoană super comodă este una fără iniţiativă. Atât de leneşă şi de plictisită, că nici după un amărât de pachet de ţigări n-are chef să meargă. Vrei să fii şi tu aşa? În plus, nimănui nu-i prinde rău un pic de mişcare, chiar dacă e obligatorie şi nu voluntară. C'est la vie, ma cherie!

O persoană super-extra-mega-exagerat de vorbăreaţă poate nu are cu cine schimba o vorbă acasă. Te-ai gândit la asta? Aşa că, data viitoare, încearcă să o asculţi cu adevărat măcar 10 minute şi arată-i că-ţi pasă. După cele 10 minute, va începe să debiteze prostii, iar tu poţi să-ţi vezi în tihnă de treburile tale :p

Cât despre cei care ştiu doar să dea directive şi niciodată nu le iese pe gură mulţumesc ori te rog, încearcă să te gândeşti aşa: poate fiinţa asta nu a primit nici ea la rândul ei astfel de vorbe, ori se întâmplă prea rar. Trist, nu-i aşa? Sau poate e Dracu' în persoană. Una din astea două variante.

Aşadar, când eşti pus în situaţii mai puţin plăcute, încearcă să vezi ce e mai bun în oameni. Dacă nu reuşeşti, încearcă să fii tu un om mai bun. 
Pentru că ceea ce contează cu adevărat este cum te simți tu. Fii cu coloană vertebrală și ține capul sus :) 

Comentarii

Postări populare