Cum să rămâi învingător chiar şi atunci când simţi că ţi se îneacă toate corăbiile

Da, ştiu, viaţa e nedreaptă şi nu credeai că o să ţi se întâmple asta chiar ţie! De câte ori nu ne spunem asta atunci când lucrurile nu merg chiar aşa cum am sperat?
Nu ai obţinut promovarea? Nu ai fost chemat la interviu? Şeful te priveşte cu ochi suspecţi? 
Nu există o pereche de pantofiori de lac roşii, cu care să baţi din călcâie şi în paşi de dans să ieşi din probleme, aşa că ia-ţi gândul!  Însă ce există cu adevărat sunt câteva trucuri, care te vor ajuta să te menţii pe linia de plutire sau chiar să depăşeşti eşecurile cu mai multă uşurinţă:

1. În loc să îţi consumi energia găsind cât mai multe motive pentru a te plânge de situaţia prin care treci, investeşte-o în a afla soluţii. N-are rost să îndrugi aceeaşi chestie on and on. Lumea se va plictisi şi brusc devii tipa care se plânge cel mai mult la locul de muncă ori acasă.

2. Cum devii performant chiar şi atunci când cerul se prăbuşeşte pe tine? Acumulând experienţă, desigur! Cum poţi să faci asta? 2 cuvinte: decizii bune. Cum ajungi să iei decizii bune? Simplu, 2 cuvinte: decizii proaste. Înţelegi cum merge treaba? Nu-ţi fie frică să greşeşti. Asumă-ţi responsabilitatea şi ai curajul să spui cum stau lucrurile, chiar dacă pe mulţi îi va deranja asta. În real life e destul de greu să poţi acţiona aşa, însă e spre binele tuturor. Dacă binele tuturor nu coincide cu al tău, poate ţi-ai ales greşit oamenii :))

3. Cum treci peste? Regula celor 3 zile:
În prima zi nu te preocupa deloc cu problema ta (dacă situaţia e urgentă, s-ar putea să vrei să treci la ziua a doua).Ocupă-ţi mintea cu altceva: alt proiect, poate ieşi la un film sau cumperi un nou sortiment de hrană umedă pisicii tale.
A doua zi: gândeşte situaţia la rece. Foarte rece. Nu neapărat cu un pahar de bere în mână. Ai priceput ideea. Analizează tot ce e de analizat şi vino cu soluţia cea mai potrivită. Aceasta e ziua în care dai cărţile pe faţă.
A treia zi: Învaţă şi înţelege ce ai făcut ieri, pentru ca mâine să fie mai bine. Probabil suna mai mistic din gura unui shogun, dar esenţa contează.

Ţine minte: toate trec, însă contează cum treci tu peste. Alte sfaturi, idei?

Gif-ul magic de aici  :)

Comentarii

Postări populare