Colegi sau prieteni?

Cât e de importantă relaţia cu colegii? Aş spune foarte şi nu prea :) Te întrebi cum vine asta?
Dă-mi voie să îţi spun de ce gândesc aşa. Atunci când lucrezi într-o echipă trebuie să ai în vedere 3 lucruri:
 1. Individualitatea trebuie respectată: fiecare persoană e unică, fie că îţi convine sau nu. Cu toate acestea, când anumite limite se încalcă, nu ezita să îţi exprimi clar şi calm punctul de vedere, fără a avea un ton de superioritate.

 2. Small talk is just small talk: e foarte ok să discuţi şi altceva în afară despre task-urile proiectelor, însă ai grijă ce comunici! Experienţe precum cearta de aseară cu iubitul tău sau beţia cruntă pe care ai tras-o în weekend e bine să nu depăşească  "urechile" cercului tău de prieteni. N-ai nimic de câştigat dacă oamenii cu care lucrezi află că eşti instabilă emoţional sau că încă resimţi aburii beţiei, crede-mă!

 3. Colegi, da; prieteni, nu. Categoric nu. De ce? Pentru că atunci când proiectele nu merg tare bine şi e multă tensiune, s-ar putea ca pe termen lung să vă afecteze relaţia de "prietenie". În plus, nu veţi fi mereu împreună în acelaşi loc de muncă, te-ai gândit la asta, nu-i aşa? 

Relaţia cu colegii este foarte importantă, este mai mult decât sănătos să mergi la job cu drag, însă după cele 8 ore petrecute cu ei, trebuie să te deconectezi. De ce? Fiindcă trebuie să îţi dedici energia relaţiei cu oamenii dragi şi importanţi din viaţa ta: părinţii, fraţii-surorile, iubitul, logodnicul, copilul... 
Aşadar, e important cum te înţelegi cu colegii, însă nu prea atunci când te gândeşti ce se înclină mai tare în balanţa relaţiilor din viaţa ta :)

Tu ce zici?

Comentarii

Postări populare